So Junckerja mogoče podkupili, da trdi, da Evropa potrebuje milijone afriških priseljencev?

  • Napisal  L. K.
Juncker bi rad pokoril uporne članice EU, ki nočejo migrantov. Juncker bi rad pokoril uporne članice EU, ki nočejo migrantov. Foto: Vir: wikipedia

Bruselj odpira pravne poti za migrante, ki bi radi prišli v Evropo, je dejal predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in obenem izjavil, da ima Evropa »jasno potrebo« po masovnem priseljevanju iz Afrike.

To je predsednik Evropske komisije deajl v intervjuju za Deutsche Welle in človek, ki to bere, skoraj ne more verjeti svojim očem. Izjava se sliši kot veleizdaja, je zelo jasno, da tolikih migrantov, ki večinoma niso vajeni evropskega reda in ne delijo moralnih in kulturni vrednot Evrope, Evropa ne more vzdržati brez pogubnih posledic zanjo.

Juncker bi Afričane

Pred vrhom EU- Afrika je Juncker za Deutsche Welle dejal, da se bodo voditelji evropskih in afriških držav sestali, da bi govorili o migracijah: »Če ne bomo ponudili legalnih poti priseljevanja v Evropo, bomo izgubljeni. Če tisti, ki prihajajo in so na splošno gledano, revni in si želijo boljšega življenja, ne bodo mogli vstopiti v hišo Evrope skozi vrata, bodo še naprej vstopali vanjo skozi zadnja okna,« je zatrdil Juncker, ki je zatrjujoč, da »bo celina Evropa v prihodnjih desetletjih očitno potrebovala priseljence« dejal, da bodo narodi Evropske unije »morali Afričanom, ki želijo in so sposobni priti, zagotoviti zakonite poti za pot v Evropo.«

Bi rad koga prisilil?

Na vprašanje nemške javne radiotelevizije, zakaj je v Evropi toliko odpora do vprašanja odprtih meja za priseljevanje iz tretjega sveta, in zakaj Evropa še ni uspela doseči masovnega priseljevanja v države celega kontinenta, je Juncker dejal, da so za to odgovorne države članice EU. »Bomo videli, kaj bodo države članice storile glede tega,« je dejal in razglasil, da bodo priseljevanja v Evropo velik izziv za Evropo naše dobe ter namignil, da bodo države EU prišle do enakega zaključka, kot Evropska komisija. To zveni, kakor da se namerava neubogljive članice EU, ki nočejo migrantov, zakonsko in še drugače prisiliti, da bi spremenile mnenje...

Azilna zakonodaja spremenjena na ravni Evrope

Bivši premier Luxsemburga je zavrnil trditev DW, da v zvezi z masovnimi migracijami strah prevladuje nad razumom, na kar kaže nedavno sprejeti paket sprememb azilne zakonodaje v Evropskem parlamentu, ki bi permanentno vsilil migrante iz tretjega sveta državam, ki jih nočejo. »Zdaj je na državah članicah, da hodijo po poti modrosti,« je dejal Juncker v intervjuju, v katerem je skrivnostno naznanil, da obstajajo načrti za večjo medsebojno povezanost Evrope in Afrike. »Afrika ni celina, ki bo jutri postala del naše zgodovine. Afrika je bila vedno del zgodovine,« je Juncker povedal novinarju Maxu Hofmannu. »Nekateri Evropejci tega preprosto niso videli.« Predsednik Evropske komisije je pripomnil še, da so populisti nevarni, ampak da je veliko bolj nevarno, če najmočnejše stranke zavzamejo in zagovarjajo »škodljiva stališča« kot je zaustavitev priseljevanja v Evropo, in druga konservativna stališča. »Tradicionalne stranke sledijo populistom in same postajajo populisti, kar je pojav, ki smo ga v nekaterih evropskih državah že videli,« je dejal Juncker. »Ne, ne bi se smeli bati populistov, pač pa moramo sprejeti tiste, proti katerim se borijo,« je še rekel baje zapiti predsednik Evropske komisije, kot ga je pred časom obdolžila poljska poslanka.

Evropska komisija ne misli

V intervjuju pa Juncker ni natančneje pojasnil, zakaj ima Evropa »jasno potrebo« po masovnem priseljevanju ljudi, iz najrevnejših in najbolj turbulentnih držav sveta. Obstajajo pa sicer statistike, da Evropa potrebuje milijone migrantov iz tretjega sveta, da bi se lažje borila proti staranju prebivalstva. Pri izračunu ni jasno, ali je Evropska komisija kaj razmišljala o dejstvu, da se priseljenci tudi sčasoma postarajo, ali pa učinku nenehnega naraščanja števila prebivalstva na emisije celine, pa tudi o učinku avtomatizacije, torej dejstvu, da bodo milijone delovnih mest v prihodnjih letih prevzeli roboti. Poleg tega najnovejša raziskava Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT) ni našla ničesar, kar bi podkrepilo trditev, da starajoča se populacija ogroža gospodarstvo. »Nobenih dokazov ni za negativno korelacijo staranja in BDPjem na prebivalca,« so zapisali akademiki v dokumentu »Secular Stagnation? Vpliv staranja na gospodarsko rast v dobi avtomatizacije«, prav nasprotno, ta korelacija je v številnih točkah zelo pozitivna,« je še zapisano v omenjenem dokumentu.

Nemiri in terorizem

Juncker očitno ne upošteva razumnih in jasnih dejstev dostojnih raziskav, ampak si želi revnih in neukih lakajev iz Afrike. Žal pa ti zagotovo ne bodo miroljubni in ponižni, česar pa kdo ve zakaj gospod Juncker noče videti. Ali svoji Evropi nemara priželi nemire in terorizem?

nazaj na vrh