Prava drama! Ilegalni migrant z nožem napadel policista - ta je potegnil pištolo in streljal!

  • Napisal  C.R., Nova24TV
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV) Slika je simbolična. (Slika: Nova24TV)

Hrvaški medij Direktno poroča o incidentu, ki se je v torek zvečer zgodil pri nelegalnem prehodu meje petih migrantov pri Vagancu, pri tem pa je eden izmed njih z nožem napadel policista. Migrant se ni ustavil po dveh ustnih opozorilih policista, temveč šele, ko je ta uporabil strelno orožje in ustrelil v zrak!

Po poročilih hrvaške policije so v torek zvečer med redno kontrolo zasledili skupino petih migrantov, ki so nezakonito prečkali državno mejo z Bosno in Hercegovino. Ko je eden izmed policistov začel z identifikacijo oseb, se je moški iz skupine pognal proti njemu z nožem v roki. Kljub ustnim opozorilom v hrvaškem in angleškem jeziku, naj se ustavi ter odvrže orožje, je ta oseba nadaljevala proti policistu.

Po drugem opozorilu je moral policist vzeti službeno pištolo in ustreliti v zrak, šele nato se je nezakoniti migrant ustavil ter odvrgel nož, je sporočila ličko-senjska policijska uprava. Vseh pet oseb je pod kriminalistično preiskavo.

Policisti iste policijske uprave pa so v torek zaključili preiskavo proti dvema državljanoma Srbije, osumljenima nezakonitega vstopa na teritorij republike Hrvaške in tihotapljenja 16 migrantov iz Pakistana.

nazaj na vrh