Poskrbeli bomo, da bo Slovenija varna država za vse Slovence in za njihovo premoženje

  • Napisal  sds.si
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Matic Štojs

SDS bo takoj, ko bo prevzela oblast, zaostrila migrantsko politiko tako, da Slovenija ne bo več ciljna država za nezakonite ekonomske migrante. Po Facebooku, socialnih omrežjih in medijih se širi vedno več novih o porastu kriminala in posilstev po Evropi zaradi priseljevanja migrantov. Mlada državljanka sprašuje, kako je z varnostjo Slovenk in Slovencev? In kako bo vlada pod vodstvom SDS poskrbela za varnost državljanov?

»Problem, ki ga je izpostavila gospodična, je dejansko zelo pereč v državah, ki so nekontrolirano sprejemale večje število ekonomskih migrantov, predvsem v letu 2015 in še nekaj v nadaljevanju. Iz nekoč varnih evropskih držav so postale države, kjer je se enormno povečalo število kriminalnih dejanj, nasilja, posilstev, ropov in podobnih kaznivih dejanj,« je uvodoma izpostavil predsednik Odbora za zunanje zadeve pri Strokovnem svetu SDS.

Kot nasprotje temu je postavil države višegrajske skupine, kjer do tega problema, tega kriminala, do katerega je prišlo zaradi povečanega števila migrantov, ne prihaja. »Mislim, da bi politika višegrajskih držav morala biti vzor tudi Sloveniji tedaj, ko pripravlja ustrezno zakonodajo in ukrepe, da bi zaščitila varnost slovenskih državljanov,« je dejal in napovedal, da bo SDS takoj, ko bo prevzela oblast, zaostrila migrantsko politiko tako, da Slovenija ne bo več interesna, cilja država za te ekonomske migrante.

»Dosledno bomo izvajali Schengenski mejni režim, dosledno bomo preprečili vse ilegalne prehode državne meje. Slovenija bo pod našo vlado poskrbela, da bo izpolnjevala svojo dolžnost zaščite Schengenskega mejnega režima, kajti to bo vplivalo tudi na to, da bo Slovenija ostala v tem območju,« še napoveduje dr. Božo Predalič in opozarja, da se s postavitvijo mejnih kontrol na avstrijski meji Slovenijo počasi izloča iz tega območja in izriva na področje balkanskih držav. »Tega ne smemo dovoliti! S svojo politiko bomo poskrbeli, da do tega nikoli ne bo prišlo in da bo Slovenija varna država za vse Slovence in za njihovo premoženje.«

Vir: sds.si

nazaj na vrh