Po polovici preštetih glasov kaže na drugi krog volitev

  • Napisal  B.S.
Po polovici preštetih glasov kaže na drugi krog volitev Po polovici preštetih glasov kaže na drugi krog volitev Foto: Matic Štojs

Delni neuradni izidi današnjih predsedniških volitev po polovici preštetih glasov kažejo, da se bodo morali volivci 12. novembra znova odpraviti na volišča. Aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju se je namreč zmaga v prvem krogu volitev izmuznila, zato se bo v drugem krogu pomeril s kamniškim županom Marjanom Šarcem.

Za Pahorja je namreč glasovalo 47,36 odstotka volivcev, Šarca pa 24,77 odstotka, poroča Sta. Na tretjem mestu je kandidatka SDS Romana Tomc, ki je prejela 13,65 odstotka glasov, kandidatka NSi Ljudmila Novak pa je dobila 7,02-odstotno podporo.

Na peto mesto se je z 2,19-odstotno podporo uvrstil Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija), sledijo kandidat stranke Slovenija za vedno Boris Popovič (1,85 odstotka), kandidatka SMC Maja Makovec Brenčič (1,73 odstotka), kandidatka SLS Suzana Lara Krause (0,84 odstotka) in kandidatka stranke Za otroke! Angelca Likovič (0,58 odstotka).

B.S.

nazaj na vrh