Papež za oblikovanje pobud v pomoč preganjanim kristjanom

  • Napisal  B.S.
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Andreas Tille/Wikimedia Commons, CC-BY-SA 4.0

Papež Frančišek je ob molitvi na današnji velikonočni ponedeljek pozval k oblikovanju pobud za pomoč preganjanim kristjanom v različnih delih sveta. Pozval je tudi h konkretnim dejanjem miru in sprave, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kdor trpi in se znajde v težavah, ne sme postati žrtev pesimizma in predaje, je poudaril papež. "Kdor trpi, mora v nas najti brata in sestro, ki vliva tolažbo in podporo," je še dejal ob molitvi z več deset tisoč verniki na Trgu svetega Petra.

Trpljenja kristjanov se je papež spomnil že na veliki petek in veliko soboto. Tudi v nedeljskem velikonočnem blagoslovu mestu in svetu (urbi et orbi) je spomnil na številna krizna žarišča po svetu, med drugim v Siriji, Sveti deželi in nekaterih afriških državah. Obsodil je tudi sobotni samomorilski napad v sirskem Alepu, v katerem je umrlo 126 ljudi, med njimi 68 otrok.

Velikonočne slovesnosti so sicer v Rimu potekale ob poostrenih varnostnih ukrepih, saj so mesto nadzorovale tudi protiteroristične enote in pripadniki posebne policije. Okolica Trga svetega Petra je bila zavarovana s pregradami, obiskovalci pa so morali prestati stroge varnostne preglede.

B.S.

nazaj na vrh