Nova vlada in red v javnem sektorju: nepotrebne urade ukiniti, okrepiti pa zdravstvo in socialno varstvo!

  • Napisal  Franci Donko
Simbolična fotografija Simbolična fotografija Foto: Urban Cerjak/Demokracija

Ste se kdaj vprašali, zakaj so dečki v šoli v povprečju manj uspešni od deklic? Zakaj težje izdelajo osnovno ali srednjo šolo? Ali so vam bili kot moškemu določeni predmeti in način posredovanja predmetov dolgočasni in brezvezni?

Slovenski šolski sistem je, milorečeno, neprijazen do fantov, ki za razliko od deklet težje dosegajo učne minimume, imajo slabše ocene ter v šoli pogosteje obupajo kot vrstnice. Zgodba seveda ni naključna, saj v imenu »emancipacije« in »enakosti spolov« v Sloveniji že desetletja poteka načrtna politika uničenje moškega lika glave družine in branitelja družbe.

Pred časom sem se pogovarjal z izobraženo gospo, ki je rekla, da obvezne kvote v politiki za ženske niso spodbuda, ampak prisila. Ženske, ki čutijo izpolnitev v javnem delovanju to izberejo brez vsiljevanja »obveznih »kvot. Podobno je tudi drugod, socialni inženirji FDV-ja zahtevajo prevlado žensk na vseh področjih naše države. Tako je na Univerzi v Ljubljani za 50 % več študentk kot študentov, v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah pa je preko 90% kadra ženskega spola. Socialni inženirji so z namenom nadaljnje feminizacije slovenske družbe ustanovili skrivni Urad za enake možnosti z nalogo, da na vseh ravneh družbe vzpostavlja prisilno enakost med spoloma. Šli so tako daleč, da so enakost vsilili tudi na področju materinstva, ko zahtevajo porodniško tudi za moške.

Moški bomo zahtevali kvote v šolstvu, socialnem varstvu in zdravstvu

Če govorimo o uravnoteženi zastopanosti spolov v politiki, potem bi bilo pravično, da bi imeli enako zastopanost moških in žensk tudi v šolstvu, sociali in zdravstvu.

V socialnem varstvu, zadnje čase pa tudi v šolstvu, prihaja do radikalne feminizacije, torej da je prisoten feminizem, ki se je izrodil, ki je skrenil s poti za neko zdravo uveljavljanje ženske v družbi in se spajdašil z lezbično-homo-bi-trans-inter-seksualno ideologijo. V stroki socialnega dela prevladujejo agresivne homo-levičarske aktivistke, ki popolnoma sledijo tej smeri in vsakdo, ki se temu main streamu v socialnem delu upa upreti, je danes, vključno z menoj, na cesti. Rešitev je v uravnoteženi zastopanosti moškega in ženskega lika pri vzgoji in delu z ljudmi na področju šolstva, socialnega varstva in zdravstva, zato je potrebno poskrbeti za zadostno število moških v zdravstvenih, socialnih in pedagoških poklicih.

Nujna menjava oblasti in nesposobnih politikov

Cerarjeva vlada pred skorajšnjim koncem mandata Sloveniji s svojimi škodljivimi projekti samo še krade dragocen čas in denar. Novo vlado čaka nadvse pomembno delo. Obrniti je potrebno uničevalni trend socialističnih vlad tipa Pahor, Bratušek, Cerar in okrepiti skrb za državljane, posebej zdravstveno in socialno varnost ljudi. Dosedanja proti družinska politika in financiranje radikalnih, življenju nenaklonjenih organizacij sta povzročili nevaren trend upadanja prebivalstva.

Kljub jasnim opozorilom iz tujine, Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija ljudem še naprej prikrivajo prave vzroke za upadanje prebivalstva in s tem povezane gospodarske probleme. V Sloveniji je o teh temah še vedno prepovedano govoriti. Režimskih medijev in Karla Erjavca ne boste slišali govoriti o tem, da OECD, EU in druge mednarodne organizacije že leta opozarjajo našo državo na nevzdržno gospodarsko stanje ter potrebo po pokojninski reformi. Kaj se skriva za tem? V Sloveniji imamo premalo mladega prebivalstva, zato imamo vedno večje probleme z izplačevanjem pokojnin. Tudi zato, ker smo v zadnjih 50 letih brezglavo abortirali 700.000 svojih otrok, ki bi bili danes steber delovne sile, davkoplačevalci in potrošniki, ki bi poganjali naše gospodarstvo in skrbeli za pokojninsko blagajno. Tako pa imamo zdesetkane mlade generacije ter vedno večjo generacijo upokojencev, za katere zmanjkuje denarja za pokojnine in zdravstveno zavarovanje.

nazaj na vrh