Noro: Janković po prejemu Putinovega odlikovanja že delil LGBT certifikate, med prejemniki kar štirje vrtci!

  • Napisal  G. B.
Noro: Janković po prejemu Putinovega odlikovanja že delil LGBT certifikate, med prejemniki kar štirje vrtci! Foto: Matic Štojs Lomovšek

Se še spomnite dogodka izpred nekaj dni? Ljubljanski župan Zoran Janković je namreč obiskal rusko prestolnico Moskvo in bil deležen posebne časti, saj mu je ruski predsednik Vladimir Putin podelil red prijateljstva. Skupaj z Jankovićem je to odlikovanje prejela tudi aktualna ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak. Odlikovanje sta prejela za prispevek h krepitvi slovensko-ruskih odnosov ter ohranjanje spomina na ruske in sovjetske vojake, ki so padli na slovenskem ozemlju v času 1. in 2. svetovne vojne.

No, znano pa je, da sta tako Janković kot Kopač Mrakova sicer le vrh ledene gore v množici številnih Putinovih družabnikov, saj je letos v Moskvo prišlo na obisk že kar nekaj znanih obrazov iz vrst slovenskih neokomunistov. Vendar pa velja poudariti, da sta Janković in Kopač Mrakova tudi močna politična promotorja LGBT vsebin, sem pa sodi promocija homoseksualnosti, teorije spola, itd. Po naših podatkih Janković zasebno menda ni navdušen nad homoseksualnostjo, čeprav mu na splošno razuzdano življenje ni tuje, kar je dokazal tudi z afero, ki jo je imel s farmacevtko. Oba s Kopač Mrakovo pa sta očitno povezana tudi z denarnimi sredstvi, ki jih razvpiti George Soros namenja za »nevladne organizacije«, seveda predvsem levičarske, ki seveda podpirajo uvajanje teorije spola v šolske programe in nasploh rušijo ustaljeni vrednostni sistem Evrope. Ob tem velja spomniti, da ruski predsednik Vladimir Putin ni ravno navdušen nad homoseksualnostjo, še manj pa nad gejevskimi aktivisti, ki se jim v Rusiji ne godi preveč dobro.

Mavrična zastava na pročelju MOL

A ker denar ter interesne povezave pač ne smrdijo, je ruski vladar vseeno nagradil – sicer v sklopu podelitev predstavnikom prijateljev Rusije tudi iz nekaterih drugih držav – tudi oba slovenska prijatelja LGBT. Samo tri dni po prejetem priznanju, torej 7. novembra, pa je Janković v ljubljanski mestni hiši podelil nove certifikate LGBT prijazne ustanove predstavnikom sedmih organizacij. Kot je zapisano v sporočilu za javnost na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL), so se omenjene organizacije na ta način »zavezale k boljšemu razumevanju temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb«. »Mestna občina Ljubljana se s svojimi aktivnostmi posveča različnim ranljivim skupinam, med njimi tudi LGBT osebam. Skupaj z nevladnimi organizacijami smo vzpostavili certifikat LGBT prijazno, v katerega se lahko vključijo javne in zasebne organizacije ter podjetja,« je še zapisano v sporočilu. Naj spomnimo, da že sama MOL velja za menda LGBT prijazno ustanovo, kar dokazuje tudi mavrična zastava na njenem pročelju.

Kaj se skriva za LGBT-certifikati?

In kaj so še zapisali vodilni na MOL? »Cilj certifikata je ozaveščati ljudi in ustvariti pozitivno klimo znotraj delovnega okolja in navzven do strank. S pridobitvijo certifikata se prejemniki zavežejo, da v svoji organizaciji zagotavljajo: boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb, vključujoče okolje za LGBT-sodelavce in sodelavke, dvig osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT- uporabnice in uporabnike, povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju. Certifikate smo prvič podelili leta 2014, do zdaj jih je prejelo že 27 organizacij.« Tako se glasi uradno sporočilo. Ob tem pa prikrivajo, da se za »prijaznostjo« skriva manj prijazen obraz do vseh tistih, ki nad tovrstnimi vsebinami niso navdušeni. Že v času kampanje pred zadnjim referendumom o spremembi družinske zakonodaje so bili razkriti marsikateri primeri totalitarne prakse nosilcev LGBT ideologije proti svojim nasprotnikom. Ta praksa se v samem bistvu v ničemer ne razlikuje od nasilnih dejanj proti homoseksualcem, le predznak je zamenjan.

Med prejemniki certifikata tudi Mladi zmaji, kjer je deloval morilec Gašperja Tiča

Tokrat so certifikate LGBT prijazno prejeli: Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, IBM Slovenija d.o.o., Javni zavod Mladi zmaji, Viški vrtci, Vrtec Galjevica, Vrtec Kolezija in Vrtec Mladi rod. »Podelitvi certifikatov je sledilo še odprtje razstave Jasne Klančišar – portreti oseb transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb, s katero obeležujemo Dan vidnosti transspolnih oseb,« je še zapisano v sporočilu za javnost. Skrb vzbujajoče je, da so med novimi prejemniki LGBT certifikata kar štirje vrtci, s čimer smo lahko upravičeno zaskrbljeni zaradi novega vdora v sistem vzgoje in izobraževanja. Pozornost pa vzbuja tudi Javni zavod Mladi zmaji, ki velja za prejemnika precejšnjih količin dotacij iz mestnega proračuna, bolj znan pa je postal letos poleti, ko je Stefan Cakić, eden od aktivistov omenjene organizacije, umoril znanega dramskega igralca Gašperja Tiča, ki je sicer veljal za zagovornika LGBT ideologije.

Sicer pa je nenavadno, s kakšno skrbjo in zavzetostjo ljubljanski župan deli tovrstne certifikate, obenem pa se niti malo ne sramuje, da je izkoristil stisko ženske v svojo korist…

nazaj na vrh