Nezaslišano: Policije grožnje poslancu Logarju ne zanimajo, SD molči

  • Napisal  Vida Kocjan
Mitja Crnkovič, član stranke SD, ki je na spletu  s smrtjo grozil staršem in poslancu SDS Anžetu Logarju. Mitja Crnkovič, član stranke SD, ki je na spletu s smrtjo grozil staršem in poslancu SDS Anžetu Logarju. Foto: Facebook

Policija ne bo zaščitila poslanca Logarja in njegovih staršev, v Židanovem SD-ju, čigar vidni član jim je grozil, pa so se zavili v molk.

Mitja Crnkovič, član občinske uprave občine Puconci in član Socialnih demokratov (SD), ki jo vodi Dejan Židan, je na tviterju objavil grozilno sporočilo, ki se je nanašalo na poslanca dr. Anžeta Logarja in njegove starše.


Zapisal je: »Ata in mama Logar, a se bosta sama ubila, ali vaju je treba ubit zaradi spočetja in rojenja tega sprevrženega stvorenja????!!!!!!«
Poslanec Logar je tudi predsednik parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje nepravilnosti v državnih bankah, med drugim tudi pranje umazanega denarja sumljivega iranskega izvora v višini milijarde evrov prek Nove Ljubljanske banke.


Zaradi groženj smo na Policijo poslali vprašanja, kako bodo ukrepali. Drago Menegalija, predstavnik za odnose z javnostmi na področju kriminalitete pri Generalni policijski upravi, pa nam je odvrnil, da se kaznivo dejanje grožnje, skladno s 135. členom Kazenskega zakonika (KZ-1), preganja na predlog upravičene (oškodovane osebe), ki mora predlog za pregon podati državnemu organu, ki je upravičen sprejeti kazensko ovadbo. Ovadba se poda državnemu tožilcu, sodišču ali policiji, pisno ali ustno.


Policija se torej na grožnje poslancu, predsedniku preiskovalne komisije, ki razkriva številne nepravilnosti pri poslovanju slovenskih državnih bank, ne namerava odzvati. Logarja in starše pa napotuje na zasebni pregon oziroma tožbo.


Kako bodo ukrepali zoper svojega člana, ki je za povrh vsega še med nagrajenci stranke SD, smo vprašali tudi na sedež stranke SD. Zanimalo nas je, ali je stranka kakorkoli ukrepala v tem primeru. Odgovora nismo dočakali.


Vida Kocjan

nazaj na vrh