Naši viri potrdili: kaviar-komunist Luka Mesec kot novi »mesija« prejel denar nemških skrajnih levičarjev

Luka Mesec v družbi z režimskim sindikalistom Dušanom Semoličem. Luka Mesec v družbi z režimskim sindikalistom Dušanom Semoličem. Foto: arhiv Demokracije

Že oktobra lani smo na našem spletnem portalu poročali o tem, da je Združena levica dejansko stranka (oz. zveza strank) kaviar-komunistov ter da je njen frontman Luka Mesec od nemške skrajne levičarske stranke Die Linke dobil na svoj račun petdeset tisoč evrov.

O tem smo takrat vprašali Luko Mesca, ki pa kljub večkratnim prošnjam na naša vprašanja ni odgovoril. Vprašali smo ga:

1. Ali so točne informacije, da ste obiskali nemško stranko Die Linke? Če so, kdaj ste bili pri njih na obisku in kakšen je bil namen obiska?
2. Ali so vam namenili finančno pomoč za volilno kampanjo, in če, koliko?
3. Ali ste seznanjeni, kdo financira stranko Die Linke?
4. Ali osebno poznate gospo Katjo Kipping in gospoda Bernda Riexingerja?

Odgovorov tudi do danes nismo prejeli. A kdor molči, devetim odgovori.

Danes pa so nam viri potrdili, da je informacija o nakazanih petdesetih tisočih evrih zelo zanesljiva, verjetno pa gre samo za eno od številnih nakazil iz tujine. Ni še povsem znano, ali so med tistimi, ki financirajo ZL, tudi morebitni islamski skrajneži, ki sami dobivajo denar tudi iz nekaterih bogatih arabskih držav, katerih gonilna sila je predvsem nafta. A naši viri tudi trdijo, da je Mesec očitno »usekan« na denar, medtem ko neokomunistični botri računajo, da bo prav on tisti »mesija«, ki bo »reševal« Slovenijo. Navsezadnje s svojim skoraj »nedolžnim« videzom nagovarja predvsem mlajšo populacijo, ki se je znašla v breznu socialne izčrpanosti. Toda ker so mlajše generacije volilnih upravičencev v veliki meri tudi mentalno »poškodovane«, se niti ne sprašujejo dosti po globinskih razlogih za zablode slovenske tranzicije, pač pa se naivno lovijo v mreže, ki jih nastavljajo botri t. i. tranzicijske levice.

Ob tem velja spomniti, da je Luka Mesec v slovenskem javnem mnenju še dokaj nepopisan list in torej »čist« tudi v moralnem smislu – seveda le na zunaj. Zato njegovi botri, kot opozarjajo naši viri, računajo na to, da bo pritegnil za seboj dovolj veliko kritično maso volivcev, da bi ZL na naslednjih volitvah že lahko prevzela oblast. Spomnimo se samo na Nemčijo, ki je bila po prvi svetovni vojni ponižana in pahnjena v veliko gospodarsko ter socialno krizo, kar so Nemci reševali s tem, da so se oprli na novega »mesijo« - Adolfa Hitlerja. Se lahko kaj podobnega zgodi tudi v Sloveniji?

No, naši viri ob tem tudi pravijo, da se Luka Mesec dosedaj kot prosti govornik ni izkazal, saj običajno bere le vnaprej napisane govore, njihov avtor pa naj bi bil razvpiti ekonomist Jože Mencinger, sicer tudi avtor razvpite peticije proti privatizaciji. Spomnimo: Mencinger je še vedno ponosen na to, da je v letih 1990 in 1991 skušal kot podpredsednik Demosove vlade zavarovati t. i. rdeče direktorje, ko je nasprotoval Sachsovemu modelu privatizacije s »šok terapijo«. Kot je znano, je Mencinger malo pred osamosvojitvijo zapustil vlado, vendar je njegova vizija kasneje vseeno zmagala, čeprav ne povsem. Ko so začeli izdajati lastniške certifikate, je skušal slovensko javnost prepričevati, da so ničvreden papir, s čimer so šli mnogi Slovenci na roke starim centrom moči, ki so tako dobili veliko večjo ekonomsko in družbeno moč. Ob tem pa so naši viri tudi sporočili, da je zaradi proračunske luknje na ministrstvih prava panika, saj menda zmanjkuje sredstev celo za osnovni pisarniški material.

Skratka, sedaj je na vrsti Slovenija – bo spregledala prevaro, ki jo pooseblja kaviar-komunistična Združena levica?

nazaj na vrh