Kaj sta v kavarni hotela Slon počela poslanec SMC Bojan Krajnc in nekdanja viceguvernerka BS Meira Festić?

  • Napisal  G. B.
Bojan je od Mejre dobil kuverto... Bojan je od Mejre dobil kuverto... Foto: Demokracija

Naši viri so danes okoli opoldneva v kavarni hotela Slon opazili poslanca SMC Bojana Krajnca ter nekdanjo viceguvernerko Banke Slovenije Mejro Festić. Po navedbah virov je slednja poslancu izročila kuverto, njena vsebina ni znana.

Bojan Krajnc je postal poslanec SMC marca 2015, potem ko je zamenjal v poslanskih klopeh Srečka Blažiča, ki se je poslovil uradno iz zdravstvenih razlogov. Krajnc v času volitev še ni bil član SMC, se je pa ob začetku poslanskega mandata vključil vanjo. Kot je takrat dejal na tiskovni konferenci, se je kot član civilne iniciative vseskozi zavzemal za pravično in pravno družbo, v kateri bodo prevladovali iskreni interesi. Civilna družba pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami ni imela občutka, da jo kdo posluša. SMC je takrat omogočila, da na njeni listi kandidirajo predstavniki civilne družbe in s tem dobijo priložnost, da neposredno sodelujejo pri sprejemanju odločitev, pomembnih za državo v duhu civilno-družbenih gibanj. Za katero civilno iniciativo gre, ni omenil.

In Mejra Fejstić? Bila je profesorica ekonomske teorije na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti, pred tem pa je nekaj časa delala v dunajski centrali banke Unicredit, nato je v Banki Slovenije leta 2011 postala viceguvernerka, med drugim je vodila posebno inšpekcijsko skupino, ki pomaga policiji pri pregledovanju kreditnih map in preiskovanju sumov kaznivih dejanj pri odobravanju posojil. Leta 2015 so mediji pisali, da je njen intimni spremljevalec Michael Toš Tosch, prevajalec in brat komika Tadeja Toša. Mejra Festić sedaj predava na fakulteti za menedžment v Kopru.

nazaj na vrh