(IZ MINUTE V MINUTO V ŽIVO) Janez Janša: Najprej gre za Slovenijo in potem za druge!

  • Napisal  Petra Janša, J.B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
(Slike: Petra Janša, Bojan Mijatovič, Twitter) (Slike: Petra Janša, Bojan Mijatovič, Twitter)

Na Brdu pri Kranju poteka slavnostna akademija ob 29. obletnici ustanovitve stranke SDS. Na akademiji bodo podelili najvišja priznanja stranke za leto 2017, slavnostni govornik bo predsednik SDS Janez Janša. Prireditev spremljamo v živo.

17.46 Gostje se na Brdu pri Kranju že zbirajo.

17.50 Aleš Hojs (levo) in Vasko Simoniti v pogovoru.

17.52 Prišel je tudi Anže Logar, predsednik preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu (levo).

18.00 Novionarji so pripravljeni na poročanje.

18.05 Dvorana na Brdu pri Kranju je polna.

18.07 Na tem profilu (TUKAJ) boste lahko spremljali sliko v živo (Livestream).

18.09 Akademija se je začela s petjem Zdravljice, slovenske himne.

18.13 Akademija SDS se nadaljuje s kulturnim programom (otroška folklorna skupina iz Gorenje vasi).

18.16 S sliko v živo lahko akademijo SDS na Brdu pri Kranju spremljate tudi TUKAJ.

18.21 Za govornico je stopil poslanec SDS Branko Grims.

18.22 Branko Grims (predsednik SDS Kranj, gostitelj): Zveza med levicarji in radikalnim islamom ogroza EU.

18.25: Branko Grims: Potrebujemo politiko, ki bo ohranjala slovensko kulturo kulturo. Vse moči usmeriti v en sam cilj - v zmago na volitvah.

18.26 Branko Grims: Bog živi našo domovino Slovenijo.

18.27 Branko Grims: Slovenija potrebuje varnost. Leva politika tudi v državnem zboru zahtevala odstranitev žice na j meji.

18.28 Akademija se nadaljuje s kulturnim programom.

 18.32 Akademija se nadaljuje s kulturnim programom.

 18.35 Za govorniški oder je stopil predsednik SDS Janez Janša.

18.37 Janez Janša: Ko smo se spomladi pripravljali na čas prve prosege svoji domovini, smo zaprosili zdaj ze pokojnega pesnika Menarta, da napiše pesem.

18.40 Janez Janša: Spominjamo se časa slovenske pomladi, Demosa, časov Pučnika in najpomembnejšega svetlega dela slovenske zgodovine – osamosvojitve.

 18.43 Janez Janša: Danes delamo, da bi ta država postala to, kar smo si želeli tisti, ki smo na plebiscitu glasovali. Zahvala vsem za tiste začetne korale. Imeli ste vero in pogum.

¸18.45 Janez Janša: Po letu 2008, kot da se je nekaj zarotilo proti nam. Potem je prišla restavracija, ki ji strokovnjaki pravijo globoka drzava. Lahko uporabimo rek, da bi se od njih se hudič lahko kaj naučil.

18.49 Janez Janša: Arbitražni sporazum je zgled slabe prakse.

18.53 Janez Janša: Dobili smo zlorabo pravosodje, krajo volitev, otrok in identitete. Dobili smo izrezan grb iz slovenske zastave. Soočali smo se z uničevanjem veselja do življenja. Dobili smo tudi pranje milijardo evrov v največji banki – NLB. Razkrinkane so žilne opornice. Ker smo to razkrinkali, nam grozijo. A ne bodo nas ustavili, tega ne bomo dovolili.

18.55  Janez Janša:Tu se skriva jedro globoke države. Globoka država mora umreti. SDS je politična sila, ki se zavzema za normalnost. Globoko državo bomo v prihodnjem mandatu razgradili in nadomestili z državo druge republike, z državo dokončane tranzicije.

18.57 Janez Janša: Govorijo, da se danes ni nič spremenilo. Če pot ni prava, izbereš drugo.

18.59 Janez Janša: Danes je potrebno združevanje za Slovenijo. Kdor ni proti nam, ta je lahko z nami. Mi smo pripravljeni sodelovati z vsakim, ki mu gre za Slovenijo.

19.00 Janez Janša: Upiramo se retoriki, ki poveličuje nekdanje čase.

19.04 Janez Janša: O novih obrazih. To so reciklaža starega. Ali kdo pozna razliko med politiko, ki so jo zagovarjali Golobič, Rop, Janković ali Cerar. Je ni. To so razni konglomerati. Čas gre naprej, nova vprašanja dobivajo nove odgovore. Potem se dogaja to, kar se dogaja. Ti novi obrazi imajo efekt nudistične plaže, je rekel zadnjič nekdo. Od daleč izgleda lepo, ko prideš bližje, pa to ni več tako. So izjeme, a niso pravilo te nudistične plaže.

19.05 Janez Janša: V SDS je zbrana energija, ki omogoča, da bomo Slovenci v Cankarjevem letu njegov stavek: Delajo nas majhne, obrnili v stavek: Naredili se bomo velike!

19.07 Janez Janša: Poteka boj za EU, Slovenijo in našo identiteto. Ta boj je ključen. Bolj kot vse drugo. V komunističnem manifestu pred 200 leti piše, da boj uspe, če razgradijo družino, narod, osebno lastnino in zasebno šolstvo. To ne smemo dopustiti, da se bo zgodilo.

19.13 Janez Janša: Zdaj poteka ta boj s pomočjo Soroševih skladov, EU grozijo muslimanski priseljenci. Tudi v nekaterih katoliških šolah je vpisanih največ muslimanskih otrok, ker drugih tam ni. Eno je solidarnost s trpečimi, drugo pa je uničevanje lastne identitete. Pričakujemo, da bodo spoštovali naše vrednote tradicijo. ne pa da bodo priseljeni zahtevali od nas, da se mi njim prilagodimo.

19.14 Bučen aplavz Janezu Janši.

19.16 Janez Janša: Tudi naši izseljenci so se morali prilagoditi njihovim navadam, a ohranili so svojo identiteto Dovolj je tudi politične korektnosti. Prvič smo lahko zaskrbljeni za organizaciji, ki jima pripadamo: EU in NATO. Ker se je zanemarjalo vprašanje nacionalnih identitet in jo zamenjalo z multikulti pollitiko Zdaj je čas, da se prebudimo.

19.20 Janez Janša: V SDS napram komunistični internacionali postavljamo celo Prešernovo Zdravljico, kot je zapisana v slovenski ustavi: najprej gre za Slovenijo in potem za druge.

19.22 Janez Janša: Če te prioritete zamenjate, se naravni red poruši in prvi propade. Slovenstvo kot pozitiven patriotizem, kjer imaš rad sebe, zato imaš rad druge. Tisti, ki čas slovenske osamosvojitve postavlja v središče, tisti želi Sloveniji dobro. Tisti, ki postavlja v središče čas krvave revolucije, dela za lastne interese.

19.23 Janez Janša: SDS program: vitka država, ki bo delala za vas in ne, da bo država za vas diktator, kjer se borite z raznimi predpisi ,ki jih je spomnil na primer Židan.

19.24 Janez Janša: Globoko državo bomo v enem ali dveh mandatih razgradili in jo nadomestili z drugo republiko. V SDS je zbrana energija, ki omogoča, da bomo Slovenci v Cankarjevem letu njegov stavek: Delajo nas majhne, obrnili v stavek: Naredili se bomo velike!

19.25 Janez Janša: Bog živi Slovenijo!

19.28 Sledi podelitev plaket. Podelila jih bosta Janez Janša in Milan Zver.

19.30 Plaketo je  med drugimi dobil Davor Kopše, ki je na družbenih omrežjih sprožil zbiranje donacij za SDS, potem ko so levičarji in njihovi mediji napadli SDS zaradi posojil.

19.35 S sliko v živo lahko spremljajte TUKAJ.

19.36 Priznanje SDS je dobil tudi Krščanski forum SDS.

19.37 In Klub seniorjev in seniork SDS.

 

19.39 Zlati znak je dobiol Bojan Belna iz občine Šentilj.

19.41 Zlati znak je dobil tudi Ivan Celcer.

19.43 In Alenka Helbl.

 19.45 Zlati znak je dobil tudi Jože Homan.

19.47 Zlati znak je dobil tudi Herman Klemenc.

19.50 Zlati hnak sta prejela tudi Herta in Albert Koštomaj.

 

19.52 Zlati znak so dobili še Srečko Križmančič,

19.54 ...  Gabrijel Rijavec ....

 19.56 .... Beti Svete .....

19.58 ... in Franci Šon.

20.05 Skupjnska fotografija prejemnikov Zlatega znaka SDS s predsedbnikom SDS Janezom Janšo.

 20,05 Diamantni znak SDS je dobila Bojana Kos.

20.18 Diamantni znak je dobil tudi Anton Jeglič.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nazaj na vrh