Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Demokracije!

  • Napisal  Demokracija
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Demokracije! Dobrodošli na prenovljeni spletni strani Demokracije! Demokracija

Tako kot revija Demokracija je tudi njena spletna stran www.demokracija.si dobila novo podobo, ki bo bralkam in bralcem še prijaznejša.

Zakaj nova spletna stran? Svet se hitro spreminja, na dan prihajajo nove tehnologije, tudi konkurenca med spletnimi mediji je čedalje večja. V uredništvu tednika Demokracija smo se že dosedaj trudili, da bi tudi preko spletne strani slovensko (in tujo) javnost čim hitreje obveščali o aktualnih dogodkih pri nas, hkrati pa objavljali vsebine, ki so v drugih medijih zamolčane ali celo cenzurirane.

Prednost spletne strani pred tiskano izdajo pa je predvsem prostorska, internet pa ponuja možnost, da lahko v zelo kratkem času vsebina, ki jo želite prebrati, tudi javno objavljena. Še posebej je to pomembno v času, ko režimski mediji pogosto širijo lažne informacije (t. i. fake news), pri čemer pa se zavedajo, da je zaradi razvoja informacijske tehnologije učinek propagande manjši kot nekdaj, ko je bil bralec odvisen zgolj od obstoječih medijev.

A najpomembnejše je, da se svetovni nazor in usmeritev revije in spletne strani ne spreminjata. To pomeni, da ostajamo zvesti in zavezani demokraciji (z veliko in malo začetnico), pravičnosti, poštenosti in svobodi. In si skupaj prizadevamo, da to tudi uresničimo. Tudi v bodoče bomo na naši spletni strani objavljali aktualne in zanimive zgodbe, komentarje, intervjuje ter novice iz domovine in sveta.

Seveda pa se opravičujemo za morebitne začetne napake ob zagonu prenovljene spletne strani. Hvala za razumevanje!

Demokracija

nazaj na vrh