Avstrijske obveščevalne službe prižgale rdeči alarm: v BiH je 20.000 oboroženih migrantov, ki bodo skušali nasilno vstopiti v EU na dan podpisa marakeške deklaracije!

  • Napisal  Tine B.
  • Comments:DISQUS_COMMENTS
Tudi varnostni organi v BiH opažajo, da se ilegalni migranti oborožujejo. Slika je z mejnega prehoda Maljevac. (Slika: Twitter) Tudi varnostni organi v BiH opažajo, da se ilegalni migranti oborožujejo. Slika je z mejnega prehoda Maljevac. (Slika: Twitter)

Avstrijske obveščevalne službe so državni vrh opozorile, da se v Bosni in Hercegovini zbira več tisoč migrantov, ki bodo preko Hrvaške in Slovenije skušali nasilno priti v zahodne države oziroma EU na dan, ko bo podpisana marakeška deklaracija, poroča avstrijski Kronen Zeitung.

Mediji v Bosni in Hercegovini so že zanikali, da bi se kaj takega lahko zgodilo. Pravijo, da je v BiH res vstopilo 20.000 migrantov, da pa je večina že odšla.

No, Avstrijci so svojo obveščevalce vzeli zelo resno. Mejni prehod Šentilj, kjer naj bi migranti, potem ko bi prečkali Hrvaško in Slovenijo, skušali vdreti v Avstrijo, je od Velike Kladuše oddaljen samo 224 kilometrov. Zato se avstrijske oborožene enote pripravljajo tudi na to možnost.

Več si lahko preberete TUKAJ.

nazaj na vrh